BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Šlapianka

2012-11-16

Teko ragauti “Tarybinės” dešros. Nevalingai prisiminimai nunešė į anuos laikus, kai ji buvo po 2,20 руб.

Daktariška. Panerio. Kumpio kapotinė. Ne deficitas, bet ir berods vertinta kur kas labiau, nei dabar. Daugeliui “senų gerų laikų” išraiška ir etalonas.

Nežinau, ar darausi seniokas, kuriam viskas, kas anksčiau buvo - automatiškai geriau, bet… Kiek pamenu tos tarybinės šlapiankos skonį, jis buvo visai kitoks - šlapesnis, mėsiškesnis. Gardesnis. Dabartinę tarybinę (tenesupyksta gamintojai) valgai kaip kažkokią mėsos skonio manų kruopų šaltieną - ar ne?

Tai ar iš tiesų vaikystės prisimiminimuose viskas romantiškai geriau, ar šiuolaikinių ekvivalentų kokybė toli-gražu neprilygsta tiems praeities standartams, kuriuos atmename? Rašykite komentaruose - įdomu sužinoti Jūsų nuomonę,

Patiko (3)

Rodyk draugams



Komentarai (2) apie "Šlapianka"

  1.   pynga rašė:

    nors neteko gyvent “prie ruso” ir negaliu pasidalint tais maloniais prisiminimais, bet dabartinė šlapianka yra nevalgoma. Nei dėl sudėties, kur pirmoj vietoj kiaulių odos ir kanopos, o ne normali mėsa; nei dėl skonio. Nebent visiškai striuka su pinigais.

  2.   Bernadeta rašė:

    Kartais aš taip pat jos užsinoriu, ypač vasarą - duonytė, pomidoras ir šlapianka, umm:)Atradau artimiausią senajam nostalgiškam skoniui - Daktariška virta dešra (Klaipėdos mėsinės, tik tingiu ieškoti nuorodos)- baltoje pakuotėje raudonom raidėmis, pabandyk:)
    Jaunesniems to nesuprasti… lygiai taip, kaip gazuoto vandens su sirupu ar pilstomos giros :)

Rašyk komentarą